Obitelj Vivoda još davne 1952. godine pokreće uzgoj kvalitetne autohtone vrste loze malvazija istarska. Uz pomoć Rovinježa, koji su odmah prepoznali kvalitetu vina, počela je uspješna priča o Vivoda vinima. Vivode su polagano širili nasade vinograda te odlučili svoje vještine uzgoja i njegovanja vinove loze prenijeti i na druge sorte, tako da sada na površinama većim od 10 ha uzgajaju četiri vrste, malvaziju, teran, merlot i muškat bijeli.


S novim milenijem Davor i Suzana pospješuju i moderniziraju proizvodnju vina, pazeći pritom da i dalje na prvome mjestu bude obiteljska tradicija i ekološki uzgoj kako se ne bi izgubila već poznata kvaliteta vina.
Vina dozrijevaju u inox bačvama, a najbolji primjerci malvazije i terana u barrique bačvama. U njima vino kvalitetnije dozrijeva poprimajući intenzivnu boju i pojačane aromatične karakteristike. Takva vina posebno se flaširaju.
Vina Vivoda se od sredine 90-ih godina pojavljuju na domaćim i međunarodnim izložbama na kojima ih se uvijek prepoznaje po njihovoj kvaliteti za što ubiru nagrade, a od 2005. godine Malvazija obitelji Vivoda nositelj je oznake IQ (Istrian Quality, od tada ta oznaka i postoji).


Od godine 2008. Vivode pune posebnu vrstu malvazije pod imenom Sv. Euphemia. Da bi to vino steklo potpunost, osebujnost i dug vijek trajanja, dozrijeva 16 mjeseci isključivo u hrastovim bačvama. Zlatno-žute je boje i intrigantnog mirisa, meka okusa i izrazito harmonično, dobre strukture i trajnosti.